Sinds de verhuizing in november 2007 heb ik tot begin november 2008 druk geklust om de garage om te toveren in brouwerij en in muziekruimte voor mijn wederhelft. Het was een hele klus. Eerst moest er een nieuwe fietsenschuur worden gebouwd achter in de tuin, vervolgens moesten alle stellages uit de garage worden gebroken om ruimte te maken. Er zaten geen water- en gasaansluitingen in de garage, evenmin als een afvoer, dus ik moest een sleuf graven van de zijkant van het huis naar de garage. Hierin kwamen alle benodigde leidingen.

Na het leidingenwerk kon ik beginnen met het isoleren van het dak. Een aantal golfplaten is vervangen door doorzichtige golfplaten voor meer licht in de tent. De aannemer heeft een aantal kozijnen geplaatst en de garagedeur vervangen door openslaande deuren. Daarna kon ik de muren gaan isoleren, een tussenwand plaatsen, het aanrecht plaatsen, alle kranen, gaskranen en afvoeren aansluiten en het houtwerk maken en schilderen. Als laatste klus was daar het tegelen en voegen van de muren en vloer.

Al met al was het veel werk. Bijna alle weekenden doorwerken en ook vaak nog in de avonduren. Maar het resultaat mag er zijn! Hier een paar foto''s van voor en na de verbouwing.

Voor:

 

En na de verbouwing:

 

De HERMS met daarachter twee koelkasten die dienst doen als klimaatkast voor een optimale vergisting

 

Handig, een douchebak om de ketels in schoon te spoelen.

 

Lekker ruim.

 

Klimaatkast onder het aanrecht

 

De trotse eigenaar (foto: Bert Schutte).