De tweede, herziene versie van Verander water in bier, mijn boek over hobbybrouwen, is verschenen. In dit boek leg ik aan de beginnende brouwer stap voor stap uit hoe thuisbrouwen in zijn werk gaat en wat je ervoor nodig hebt. Gevorderde brouwers vinden heel veel achtergrondinformatie over ingrediënten en brouwprocessen. En natuurlijk ontbreken recepten niet. Een aanrader voor elke hobbybrouwer!

 

 

Het boek bestaat uit drie delen.

Deel 1 is voor de beginnende brouwer. Wat is brouwen nu eigenlijk precies, welke stappen komen bij het brouwproces kijken en wat heb je nodig aan apparatuur om thuis bier te brouwen?

Deel 2 zoomt dieper in op bier en de brouwer. Welke stappen kun je onderscheiden in je weg naar het meesterbrouwerschap, welke eigenschappen bepalen een bier(type) en wat betekenen zij voor het brouwproces? Het laatste hoofdstuk gaat uitgebreid in op ingrediënten.

Deel 3 behandelt het brouwproces in detail. Welke chemische en biologische processen spelen een rol en hoe beïnvloeden die de smaak van bier? Hoe kun je de smaak van bier sturen? Welke brouwfouten kun je in bier tegenkomen en wat kun je eraan doen? Een hoofdstuk is gewijd aan meten en rekenen, zodat je meer grip krijgt op het brouwproces.

Tenslotte vind je een groot aantal recepten van verschillende bierstijlen.

Vraag ernaar bij je boekhandel of bestel het boek bij Brouwland of je favoriete internetboekwinkel. Het ISBN nummer is: 97.89.08.22.09.730.

Lees HIER een recensie.

Op 6 december 2011 waren de boeken eindelijk binnen.