Afgelopen vrijdag heb ik mijn Quatrevelo (serienummer 375) opgehaald. In de Strada reed ik 's morgens naar Velomobiel.nl in Dronten en na afstellen en een kopje koffie kon ik in de Quatrevelo weer terug naar huis. Lekker ritje van 150 km. En dit is hem dan:

 

Wat een heerlijke fiets! Het is super relaxed rijden (als in een Citroën DS) en door de kap met vizier zit je lekker met je hoofd uit de zon en de wind. En als het regent, leg je de schuimkap over het instapgat en zit je lekker droog en warm. De bagageruimte is ook veel groter en gemakkelijker toegankelijk dan bij velomobielen met drie wielen. De snelheid valt me zeker niet tegen: de quatrevelo is zo'n 5 km/u sneller dan de Strada die ik eerst had. Tijdens een testrondje vanmiddag haalde ik een kruissnelheid van 40 à 41 km/u waar ik bij de Strada 35 à 36 km/u haalde. Topsnelheid was 48 km/u.

Afgelopen zondag hadden we weer een mooie rit met de Zutphense ligfietsclub LOL en daar waren de Quatrevelo's goed vertegenwoordigd:

 

Ondertussen zit er ook een woon-werk rit op (32 km enkele reis). Geen enkel probleem om een rugzak met laptop en eten, een tas met kleding, handdoek en douche-spullen en een paar schoenen mee te nemen. In de Strada was het altijd proppen en passen en meten om alles erin te krijgen. Wat ik wel merk is, dat de dunnere banden die op deze fiets zitten meer afremmen op slecht wegdek dan de dikke banden die op de Strada zaten. En ik heb onderweg nogal wat slecht wegdek (met name klinkerwegen in de bebouwde kom). Al met al was mijn gemiddelde snelheid naar en van het werk maar een tikkie hoger dan met de Strada. Maar ik rijd met de Quatrevelo wel veel gemakkelijker boven de 40 km/u dan met de Strada.